Brigitte Muis

Inschrijfgeld volwassenen | 15.00 uur - 5 km

Wandelen

Donation info empty

sinds 27 juni 2019 weet ik dat ik hartpatient ben, dit kwam als donderslag bij heldere hemel, de 2 weken in het ziekenhuis waren een roalercoaster voor mij, ik dacht dat ik na 1 nachtje wel weer thuis zou zijn en er met een onschuldige longontsteking van af zou komen!!

Na allerlei onderzoeken kreeg ik te horen dat ik de hartspierziekte ARVC heb, BAM die is binnen, van alles gebeurd er om je heen en een dag later wordt er preventief een ICD geplaats, jeetje je leeft ineens in een hele andere wereld en het besef komt pas veel later, ik had dit helemaal niet gepland ik ben 49 en sta nog in de bloei van mijn leven!! daar hoort dit niet bij?? Aan de mediactie chronisch , zoutbeperking vocht beperking je hele leven staat even flink op zijn kop, de kinderen hoe moet het met de kinderen?? ze zijn volwassen 19 en21 maar ja ook dit wil je ze niet meegeven de kans dat ze het hebben is 50% dat is best veel toch, nog in volle afwachting van mijn bloed resultaten om te kijken wel gen ik heb of niet heb, het gaat redelijk met me en kan het al aardig een plekje geven pijn en benauwd heb ik het niet en lijk hierdoor soms te vergeten dat ik ziek ben en ga dan nog wel eens ,mijn grens voorbij qua inspannigen ( mag dit niet te veel) maar als je nergens last van hebt ( wat eigenlijk best wel gek is als je zwaar hart patient bent) valt dat soms niet mee, maar sávonds moet ik het bezuren want dan merk je het wel hoor, ik probeer mijn leven verder zoveel mogelijk op te pakken met hoe het was, met de beperkingen dan, ik ben geen type dat binnen blijft en zegt dat kan ik niet meer, je leeft maar 1 keer en het moet wel waarde hebben

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.